Blog Naša mišljenja i savjeti

 

Dobrodošli!

Dragi posjetitelji,
dobrodošli na našu web stranicu.

Ovdje ćete moći pronaći ponešto vezano uz naš rad te na taj način postati naš posebno dragi gost.

Nadamo se kako će Vam naša web stranica pružiti interesantan uvid u naš pristup projektnim rješenjima termotehničkih instalacija.

image

Održavanje sustava

Budući da održavanje izravno utječe na pouzdanost i raspoloživost svake pojedine komponente to se direktno odražava na pouzdanost i raspoloživosti cjelokupnog sustava. Održavanje predstavlja skup djelovanja koji su usmjereni na očuvanje opreme.

Cilj vlasnika postrojenja je da period održavanja traje čim dulje, a to se postiže pravilnim održavanjem jer s vremenom opremi pada radna sposobnost za koju je projektirana.
Za očekivati je da će u novim tržišnim uvjetima vlasnik postrojenja ulagati u održavanje i zamjenu opreme da ovaj period redovnog održavanja učini što dužim i da će ulagati dokle god su troškovi poslovanja i održavanja u prihvatljivim okvirima, a usluga je kompetitivna na tržištu.
Zbog dotrajalosti dijelova i uslijed vremenske istrošenosti sve veći broj uređaja se kvari i nastupa treći period, a to je vrijeme velikog povećanja broja kvarova. Tada zbog previsokih troškova održavanja tvrtka prestaje biti
konkurentna na tržištu, vlasniku se dodatna ulaganja u održavanje više ne mogu isplatiti pa se postojeće postrojenje gasi.

Zaključak

Danas cijene i pritisak na cijene dominiraju svim odlukama, ali samo najveće moguće smanjenje troškova vodi dugoročnom profitu, a redovito održavanje sustava ima jednu od važnijih utjecaja na smanjenje ukupnuh troškova